top of page
LOGO-PININ

Πολυτέλεια - Ακρίβεια -Κομψότητα

Η ιστορία μας 

Κάθε ψαλίδι από την συλλογή της "Pinin" περιγράφει την ιστορία του μέσα από την χειροποίητη διαδικασία παραγωγής του.

Από το 1942 όπου υπάρχει η επωνυμία "Pinin" συναντάς την μοναδικότητα, την πολυτέλεια  και τις ακριβές πρώτες ύλες με κύριο χαρακτηριστικό τους την αρμονία, την εργονομία και την κομψότητα στον σχεδιασμό τους.

Τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ψαλιδιών είναι αυτά που κάνουν αξιόπιστο το κάθε μοντέλο στην σχέση τιμής-ποιότητας και στην διάρκεια ζωής του κάθε ψαλιδιού.

Όλα τα μοντέλα της "Pinin" αντιπροσωπεύουν την ύψιστη ποιότητα επαγγελματικών ψαλιδιών μέσα σε μια διαρκή αναζήτηση της τελειότητας.

storia1
affilatura
storia2

Επιλέξτε το ψαλίδι σας!

* στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

 • Απο τι μέταλλα φτιάχνονται τα ψαλίδια PININ?
  Σας εγγυόμαστε ότι τα ψαλίδια PININ φτιάχνονται αποκλειστικά και πιστοποιημένα από αυθεντικό Ιαπωνικό ατσάλι HITACHI ALLOY PREMIUM. Έτσι συνδυάζουν την Ιταλική φινέτσα με την Ιαπωνική τεχνολογία
 • Ποια η σύσταση και ποιες οι ιδιότητες των μετάλλων Hitachi?
  Οι χάλυβες Hitachi Alloy Premium είναι κράμματα φτιαγμένα κάτω από τις πιo αυστηρές Ιαπωνικές προδιαγραφές και χρησιμοποιούνται μόνο καθαρά υλικά στη σύνθεσή τους. Οι χάλυβες Hitachi Alloy Premium έχουν ο κάθε ένας τον δικό του κωδικό. Με αυτόν πιστοποιείται η αυθεντικότητα του μετάλλου, διεθνώς. Αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι, αγοράστε ψαλίδια με κωδικό 440C, VG10, ATS-314 και SUPER COBALT
 • Τί είναι ο βαθμός κοπής HRC?
  Είναι ο βαθμός σκληρότητας του χάλυβα όταν μετριέται σύμφωνα με την κλίμακα Rockwell. Τα ψαλίδια κομμωτηρίου πρέπει να είναι μεταξύ 58 -65 HRC.
 • Τι είναι ο χαλυβας 440C (HRC 58-60)?
  Είναι ο αυθεντικός κωδικός της Hitachi με περιεκτικότητα σε: Άνθρακα (C) 0,95-1,20 % - Χρώμιο (Cr) 16,00 - 18,00 % Μολυβδένιο (Mo) 0,75% Μαγγάνιο (Mn) 1,00 %, Πυρίτιο (Si) 1,00% Άνθρακας για τη σκληρότητα, Χρώμιο για τη σκουριά, Μολυβδένιο για την αιχμηρότητα Μαγγάνιο για την ευθραυστότητα, Πυρίτιο για τη λείανση.
 • Τί είναι ο χάλυβας VG10 (HRC 62)?
  Έχει παρεμφερή σύσταση με τον 440C. Αναπτύχθηκε από την επίσης ιαπωνική Takefu Steel Factory αλλά το παράγει η Hitachi η οποία αγόρασε τα δικαιώματα της μυστικής συνταγής.
 • Τί είναι ο χάλυβας ATS-314 (HRC 64) ?
  Το μέταλλο θερμαίνεται ως τους 2.600 βαθμούς και όταν φτάσει στην κάθοδο, ακριβώς στους 314 βαθμούς τότε ψύχεται απότομα για να αποκτήσει τη μέγιστη επιθυμητή σκληρότητα.
 • Τί είναι ο χάλυβας SUPER COBALT (HRC 65)?
  Ο κορυφαίος χάλυβας στον κόσμο. Περιέχει βολφράμιο και διπλάσιες ποσότητες κοβαλτίου. Έχει την υψηλότερη πυκνότητα μολυβδενίου για αυτό και ακονίζεται καλά και πολλές φορές.
 • Ποιό μέγεθος ψαλίδι να αγοράσω;
  Στα χυτά ψαλίδια επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος του χεριού μας. Στα Convex επιλέγουμε ανάλογα με την τεχνική που θέλουμε να δουλέψουμε. (point cut, back cut, blunt cut, slide cut κ.λ.π.) Γενικά χρησιμοποιούμε: Τα μικρά ψαλίδια για ακρίβεια στη φόρμα. Τα μεσαία για τέλειες «ευθείες» και για «δεσίματα» των γραμμών. Τα μεγάλα για «χτένα ψαλίδι» . Τα φιλαρίσματος συνήθως είναι 6.0’’.
 • Πόσα ψαλίδια έχει η PININ ;
  Στην PININ υπάρχουν ψαλίδια: Από 4,5΄΄ έως 9,0΄΄ Κλασσικά - Offset Convex - Swivel - Sword Για αριστερόχειρες Με δοντάκια Φιλαρίσματος - Αραιώματος - Υφής Ειδικές παραγγελίες Η συλλογή μας διαθέτει απεριόριστο αριθμό ψαλιδιών.
 • Έχουν εγγύηση τα ψαλίδια PININ?
  Ναι έχουν εγγύηση 24 μήνες. Για τυχόν προβλήματα που οφείλονται σε κατασκευαστικά ελαττώματα. Αν πέσει κάτω και σπάσει, εμείς σας δίνουμε καινούριο ψαλίδι! Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ : Κακό χειρισμό από τον χρήστη. Μη ορθή χρήση των οδηγιών συντήρησης, χρήσης και service. Ανταλλακτικά που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά.
bottom of page